6 OST PÅ BORDET 10 TIP DER GØR OSTEN ENDNU BEDRE Er du klar til at udfordre dine vaner omkring ost? Det kan være måden, du skærer osten på, eller hvad du serverer den med. Læs med og bliv klogere på, hvordan du let kan få nye smagsople- velser med ost. 1. Servér ikke for kold Tag osten ud af køleskabet en time inden servering. Så kommer alle smagsnuan- cer til sin ret. Fjern først emballagen lige inden servering, for at overfladen ikke skal blive tør. 2. Ost og tilbehør for sig Pynt gerne ostefadet med druer, tomat, oliven og andet men undgå direkte kon- takt, så osten ikke tager smag og farve af andre madvarer på fadet. 3. Skær efter formen En rund ost skæres bedst, som var det en lagkage. Og en trekantet ost skærer du fra spidsen mod enden, så du beva- rer den trekantede form. Brug ostehøvle til faste oste, når du ønsker skiver, og alternativt en kniv, hvis du hellere vil have osteblokke. 4. Ost i original emballage Når ostebordet pakkes væk, kan du genbruge de originale emballager, hvis de slutter tæt. Alternativt brug stanniol, madpapir eller husholdningsfilm og put 6
Download PDF fil